Menu

DesignMiles

Iconisch design uit 15 jaar inspiratiereizen Howest

 

De opleiding Industrieel Productontwerpen (IPO) aan Howest stelde voor de Week van het Ontwerpen een unieke tentoonsteling samen genaamd Design Miles. Design Miles toont innovatieve, verrassende en vaak iconische producten van wereldspelers, top design agencies, start-ups,... die ze bezochten tijdens meer dan 15 jaar studiereizen over de hele wereld.


Meer dan 400 Howest ontwerpstudenten en -docenten reisden de voorbije jaren de wereld af van San Francisco tot Tokyo van London tot Berlijn. Ze bezochten honderden bedrijven actief in Industrial Design en kregen de kans om met grote namen in de ontwerpwereld te spreken, het design proces van producten te bestuderen nog voor ze gelanceerd worden... Bedrijfsbezoeken,  loso eën en ontwerpers kleurden de ontwerpvisie en scherpten de blik van Howest IPO op onderwijs en onderzoek aan.

Met de expo Design Miles wil Howest IPO de honderden internationale bedrijven bedanken en hun kennis en visie delen met het grote publiek. Op Design Miles kan je een kleine 30 producten bewonderen van top design consultancies als Ideo, Lunar, GK Design... Wereldmerken als BMW, Herman Miller, Apple, Kartell, Alessi... komen aan bod. Maar ook producten van start-ups, trendsetters, enkele Belgische toppers en niche industriëen als Shure, Gaia&Gio, Ottobock... kan je er terugvinden.


Kom meer te weten over de producten zelf, het ontwerpproces, de materialen, de evolutie... en vooral, hoe het Howest IPO heeft geïnspireerd. De sappige anekdotes krijg je er zomaar bij!