Menu

Greenville expo 2017

 

Greenville (South Carolina, VS) en de stad Kortrijk zijn sinds 1991 zustersteden. Beide steden delen een rijk textielverleden. Ondertussen zijn de twee steden uitgegroeid tot leiders in nieuwe materialen, voeding en design. In Greenville focust men momenteel op o.a. automotive, aerospace, biowetenschappen. Ook binnen hun kunstenopleidingen is er nog steeds veel aandacht voor innovatie op het vlak van textiel.

Het Fine Arts Center van Greenville stelt uit haar Fiber Arts Program op de Week van het Ontwerpen 2017 enkele van hun studentenprojecten voor.

Het Fine Arts Center van Greenville, South Carolina, biedt 1974 verdergezette kunstopleidingen voor studenten met artistieke aanleg die een intensief traject van hoger beroepsonderwijs willen volgen. Ze studeren architectuur, drama, dans, beeldende vormgeving, muziek, creatief schrijven of film.

Het Visual Arts Department van het Fine Arts Center omvat draadkunst, design, metaal, tekenen & schilderen, keramiek, fotografie en kunstgeschiedenis waarin studenten technische vaardigheden ontwikkelen en een eigen artistieke stem vinden.

Doelstellingen van het Fiber Arts Program zijn het introduceren van fundamentele draadtechnieken en -concepten, met focus op surface design en textielproductietechnieken, vakmanschap en presentatievaardigheden, en het faciliteren van de exploratie van draad als basismateriaal voor artistieke expressie.

De metaalopleidingen aan het Fine Arts Center reiken de studenten de vaardigheden aan die nodig zijn om metaal als basismateriaal voor artistieke expressie te verkennen.
De studenten krijgen een inleiding in technieken zoals plaatbewerking, koudverbindingen, lassen, versieringstechnieken, draadwerk, patineren en emailleren.